ΠΡΟΣ TURKISH AIRLINES

Αγαπητοί συνεργάτες,

Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε ξανά τα όσα τραγικά συμβαίνουν φέτος το καλοκαίρι στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα. Τα γνωρίζουν όλοι όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στη χώρα μας. Αυτό ωστόσο που είναι σημαντικό να αναλυθεί είναι το πως ερμηνεύτηκαν τα γεγονότα αυτά από τους συνεργάτες μας, οι οποίοι σε αυτές τις καταστάσεις υποτίθεται πως θα έπρεπε να δείξουν πνεύμα αλληλεγγύης και στήριξης.

Το κλείσιμο των τραπεζών προηγήθηκε της τελευταίας καταβολής BSP και προς τιμή τους τα ελληνικά γραφεία ανταποκρίθηκαν σε ποσοστό 80% , γεγονός το οποίο τόνισε και η ίδια η ΙΑΤΑ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της για τη συνέπεια και την υπευθυνότητα που έδειξαν οι τουριστικοί πράκτορες καταβάλλοντας το αντίτιμο για τα εισιτήρια που αγοράστηκαν.

Προφανώς αυτό δε στάθηκε ικανό από μόνο του για να εμπνεύσει την ίδια εμπιστοσύνη και σε εσάς, εφόσον αποφασίσατε να αφαιρέσετε την πλακέτα σας από το BSP Ελλάδος, με αποτέλεσμα τα τουριστικά γραφεία να μη μπορούν να εκδίδουν εισιτήρια και να αναγκαζόμαστε να προσέρθουμε στο αεροδρόμιο καταβάλλοντας και service fee25 ευρώ, ενώ οι άλλες εταιρείες επιτρέπουν , την αγορά εισιτηρίου με πιστωτική κάρτα. Με μεγάλη μας λύπη λοιπόν διαπιστώσαμε στην πράξη πως η συνεργασία μας δεν στηρίζεται σε σωστά θεμέλια μιας και το βασικό συστατικό κάθε επιτυχημένης συνεργασίας είναι η εμπιστοσύνη.

Όταν η εταιρεία σας αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, η Ε.Τ.Γ.Μ-Θ στάθηκε στο πλευρό σας διοργανώνοντας μαζί σας εκδηλώσεις, ημερίδες και ενημερώσεις των μελών της για να γνωρίσουν οι πράκτορες εσάς και το προϊόν σας, επίσης σας ενέταξε στο πρόγραμμα των χορηγιών της, κατατάσσοντας σας αυτομάτως στις αεροπορικές εταιρείες που είναι πιο κοντά στην Ένωση μας και στα μέλη της.

Προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να οικοδομήσουμε μια σχέση αμφίδρομης εμπιστοσύνης, άριστης συνεργασίας και υποστήριξης, γεγονός που αποδείξαμε με πράξεις όταν αντιμετωπίσατε προβλήματα με τον αριθμό των πτήσεων σας από και προς Θεσσαλονίκης και ζητήσατε τη βοήθεια μας. Πρόθυμα κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να σας βοηθήσουμε και τελικά τα καταφέραμε.

Στον αντίποδα όλων αυτών, τώρα που χρειαζόμαστε όσο ποτέ μια χείρα βοηθείας στον αγώνα μας για επιβίωση εσείς μας αρνείστε όχι μόνο τη βοήθεια σας αλλά και αφού σας στείλαμε μια πρώτη επιστολή ζητώντας να χαλαρώσετε την αρχική σας σκληρή στάση επιμένετε στην άρνηση σας.

Θλιβόμαστε βαθύτατα για τις εξελίξεις αυτές και παρά την μη θετική στάση σας, ελπίζουμε σε μία αλλαγή. Εξάλλου ο τουρισμός είναι το κοινό μας πεδίο και για την ανάπτυξη του προσπαθούμε όλοι. Σε πείσμα όλων τις ενδείξεων για το αντίθετο, θέλουμε να εργαστούμε για να μην χαθεί το φετινό καλοκαίρι. Σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας έστω και τώρα.